AstraZeneca pomáhá diabetikům vzít zdraví do vlastních rukou ve spolupráci s inovativním digitálním terapeutikem Vitadio

Vitadio pomáhá lidem v prevenci a léčbě pomocí unikátní mobilní a webové aplikace vytvořené lékaři a nutričními terapeuty. Funguje jako osobní rádce mezi návštěvami u lékaře. Nyní je aplikace dostupná i českým cukrovkářům díky farmaceutické společnosti AstraZeneca.

Vitadio ve spolupráci s lékaři a nutričními terapeuty vytvořilo první aplikaci pro boj s diabetem registrovanou v ČR jako zdravotnický prostředek. Ta nabízí unikátní online program, který poskytuje podporu v úpravě životosprávy a efektivním zvládání diabetu mezi návštěvami u lékaře. Program nabízí rady a tipy šité na míru, týdenní výzvy i online komunitu ostatních diabetiků nebo databázi receptů. To vše zábavnou a přehlednou formou. Mobilní aplikace umí sbírat údaje z krokoměru, umožňuje vkládat fotografie jídel nebo monitorovat vývoj zdravotního stavu. Samotná aplikace všechna data vyhodnocuje a dynamicky přizpůsobuje obsah potřebám každého uživatele. Přehled o pokroku má i náš tým nutričních terapeutů, který tak může kvalifikovaně poradit nebo povzbudit přes online chat a telefon.

Program používají již stovky diabetiků, kteří dosahují snížení krevního cukru i tělesné hmotnosti.

AstraZeneca si plně uvědomuje význam edukace pacientů a podporuje aktivity zaměřené na zlepšení kvality života pacientů a zpomalení progrese onemocnění. Vždyť cukrovka je tichá hrozba s mnoha riziky. Počet pacientů s diabetem ve světě i u nás stále roste a nese s sebou i vysoké kardiovaskulární riziko a riziko onemocnění ledvin (pacienti často trpí nějakou formou kardiovaskulárního, renálního či metabolického onemocnění)1. Pacienti s diabetem 2. typu mají 2-5 násobně vyšší riziko srdečního selhání, než lidé bez diabetu2, a 2x vyšší riziko rozvoje chronického onemocnění ledvin3. Držíme palce všem pacientům s cukrovkou, kteří se rozhodli o své zdraví starat.

Více informací o projektu: www.vitadio.cz

CZ-2091

Reference:

1. Rosolová H., Diabetes mellitus a kardiovaskulární onemocnění. Medical Tribune. Kapitoly z kardiologie 1/2013

2. Kannel WB, McGee DL. Diabetes and cardiovascular disease. The Framingham study. JAMA.1979; 241:2035–2038

3. McMahon G et al. J Am Soc Nephrol 2014;25:2633–41